Toppbanner_LevendeVann

Husene våre i Kaliningrad

Bruk fullskjerm modus på kartet og zoom ut så finner du barnehjemmet "Prestekrage" markert

Hus nr 1

01-huset for ungdommene

Barnehjemmet "Prestekrage"

Barnehjemmet prstekrage

Hus nr 2

_IGP4775

Historikken om arbeidet vårt i Kaliningrad

Kaliningrad ligger inneklemt mellom Polen og Litauen og er en del av Russland. Russland beholdt dette området etter krigen for å ha en isfri havn til Østersjøen. Selv om militærvirksomheten er trappet vesentlig ned de siste årene, er det fremdels mye militært i området.
Vårt arbeid startet her i 2000 da vi for første gang komme inn og besøkte barnehjemmet "Prestekrage". Der møtte vi apatiske barn som bare satt og så på TV. Det var dårlige og trekkfulle rom og sanitære forhold som var mildest talt elendige. Barna måtte stort sett være inne på området til barnehjemmet. Eneste unntak var i forbindelse med skolegang der de fikk gå til skolen som lå på naboeiendommen. Vi fikk de første årene lov å bo sammen med barna på barnehjemmet når vi kom på besøk. På denne måten knyttet vi nære kontakter både med barn og betjening. Vi fikk også være med på å oppgradere bygningen en del.
Da vi oppdaget at barna var redde for å flytte ut når de var ca 14år, bestemte vi oss for å starte et hjem der barna kunne komme og bo sammen med "foreldre" som brydde seg og som lærte dem å leve utenfor institusjon. Årsaken til redelsen for å flytte var begrunnet i at barna visste at når de kom ut av barnehjemmet ville de være nederst på rangstigen. På internatskolene der de fikk tilbud om å komme, ville de bli syndebukker for alt galt som skjedde. Sansynliheten for å ende opp på gata som kriminell eller prostituert var ca 90%
På bakgrunn av dette startet vi opp arbeidet med barnehjem i Kaliningrad.
Vårt første hus kjøpte vi i 2003. Vårt andre hus stod ferdig til innflytting i 2013. På hvert av hjemmene bor det foreldrepar permanent som blir fosterforeldre for barna som kommer til oss.